Vaser Menu Bottom
Cazare Maramures - Pensiuni Maramures

 rezervareonlinetop
Rezervari OnlineRezervari online
Pentru rezervari online va rugam sa transmiteti un email pe adresa noastra cu perioada sederii, nr. de persoane, nr. de camere pe care doriti sa le rezervati si datele dvs. de contact.
Adresa de email este: rezervari@vaser.ro
rezervareonlinetop


 
 
 
RO | EN | HU

Turizmus a térségben Viseu

Turizmus a Viseu térségben

Látnivalók - Nyaralás Máramarosban

A Vaser Panzió területén a következö látványosságok vannak:


- Ló vízesés, a legnagyobb Romániában kialakult egy természetes távlatokat.
Elérhető gyalogosan vagy a felvonóval.
- Borsa üdülőhely, ahol télen lehet síelni.
- Pietrosul csucs a Radnai hegyekben a legmagasabb csúcsa 2030 m. Ez látogatható nyáron, több turista útvonalak vannak jelölve.
- Prislop az viszont Máramaros és Suceava között. Itt szerveznek különböző rendezvényeket, beleértve a híres "Prislopi Tánc" augusztusban
- A kék Iza fórrás, hely, ahol a víz forrás Iza 7 km Mózes egyedülálló táj.
- Vaser völgy, Mocanita utak (távolság a Vaser Panziótól 1km)
- Sapanta (Boldog temető, Peri kolostor)
- A Sighet (Falumúzeum és a Memorial a Kommunizmus Áldozatainak és az ellenállás)
- Ocna Şugatag üdülő (egykori sóbánya)
- Barsana kolostor - elismert Máramaros híres kolostor az építési stílusa és a virágok által.
- Ieud kolostor, a legmagasabb fából készült toronnyal Európában
- Botiza kolostor, Moisei kolostor
- Iza völgye, neves Máramarosi látogató házak és kapuk 
- Túrák a Radnai hegyekben.


Vaser völgy Turizmus - Máramaros


A Mocanita menetrend induló a Viseu de Sus CFF állomásból található itt <Mocanita-Maramures>

Vaser völgy az egyik legvadabb és legszebb völgy Romániában, amelyet áthaladja az útvonal a parttól 43 km erdei vasút a háborúk idejéből, csodálatos módon fennmaradt a fénykorát erdei utak, amely egyedülálló hozzáférést biztosít a több útvonal kiindulási hegyi turizmus máramarosi hegyekben (Scradei, Novat, Cozia, Novicior, Bardau, Botizu, Suligu, Faina, Lostun, Miraj, Macârlau, Baba, Ivascoaia, Catarama, Comanu völgyek). Sziklák és szakadékok (szakaszban Glimboaca - Novicior és Bardau - Botizu), a tisztások és ásványi források - Halak völgye, Cozia, Novicior, felső Suligu (erősen kihasználva a múltban, még üveges és exportált), Mihoaia , Faina, Lostun, Novat, Valea Boului, Suligu, a 860 m tengerszint feletti magasságban, vasas víz-és bikarbonát ajánlott vérszegénység, gyengeség, lábadozás, légzőszervi megbetegedések és emésztési rendszer kezelésére.

A Vaser völgyben turizmus van a huszadik század elejétől. A 1930 közös tanácsi munkacsoportok térképén látjuk, hogy Maftei Tomoiaga polgármester ragaszkodik ahhoz hogy üdülővárosnak be kell jelenteni, mert a központban van a régi és külföldön ismert Suligu borvízforrás, a "Mihoaia" forrás miatt, a modern fürdőszoba Kulineak, felszerelve fürdő szobával és villamos energiával. De a polgármester támogatást kapot csak 3 szavazattal és 10 ellene. Amikor Románia királyság volt, a Vaser völgy volt a királyi terület, védett és lakott. Látezet a mai Faina állomásnal egy volt gabona malom (innen származik a neve is), és fölötte egy temető. A fotók ezekről a településekrál láthatók a templomban, építettve 1919-ben, közel a temetőhöz, ahol temettek tiszteket és német katonákat amelyek meg haltak az első világháború.
1930-1933 között a Vaser völgyben keskeny nyomtávú vasútvonalat épitettek, amelyen szállítoták a fát. De ezeken a szép helyeken vente vonzzanak turistákat, akik szeretnék felfedezni az új helyeket, kevésbé érintetve a civilizációtól, amely képes megőrizni eredeti amatőr idegenforgalmi helyeken nehezen elérhető néha, de tele varázsal. Az ut a Mocanitaval, 43 km a szurdon át, az első 1 vonzás a turisták számára, a vonat felszerelt erdei típusú múzeum vagonokal, fűtötve van fa kályhákal, húzza a gőzmozdony, szállítás veszélyeztetett más régiókban. A Vaser egyedülálló univerzumot add a román turizmusnak. 

A Viseu de Sus része egy turisztikai terület külön nemzeti érték, amely abban különbözik, hogy a természeti környezet vonzó és változatos kulturális örökség ősi évezredes archaikus. Ezek a tulajdonságok tették a területet folyamatos figyelembe a román és külföldi turisták számára. Emellett a természetes szépség, a Máramaros Depresszió csodálatos gazdagságát és az eredetiség különösen anyagi és szellemi kultúra jelenség, amelynek tanúvallomások számos turisztikai vegyérték célokat.

A főbb kulturális helyszínek a városban amely látogathatók:

Ortodox Egyház, épült 1933 - 1937  között, alapítója Sebastian Sârcu pap;
"Szent Anna" Templom - római katolikus, épült 1912 - 1918  között, alapítója Carol Schiller pap;
Görög katolikus templom fából épült, kifejezetten a "Anyja Fájdalmas";
Radeasa Ortodox Egyház és a Folyóvölgy Ortodox Egyház - kitűnnek Marámarosi stílusú elemek;
Kolostor - Scradei völgyben 
Városháza - az egykori kastély a nagy tulajdonos Simon Pop, 1870-1890 között épült, barokk;
Művészeti kiállítások - a városi könyvtár épületében, a Viseu de Sus művészek  művei találhatok;
Történeti Múzeum és a művészeti és kézműves központ - nemrégiben felújított

Forum Turism - Cazare Cluj - Cazare Brasov - Cazare Timisoara - Cazare Mures - Cazare Moldova Cazare Litoral