Vaser Menu Bottom
Cazare Maramures - Pensiuni Maramures

 rezervareonlinetop
Rezervari OnlineRezervari online
Pentru rezervari online va rugam sa transmiteti un email pe adresa noastra cu perioada sederii, nr. de persoane, nr. de camere pe care doriti sa le rezervati si datele dvs. de contact.
Adresa de email este: rezervari@vaser.ro
rezervareonlinetop


 
 
 
RO | EN | HU

Turismul in zona Viseului

Obiective Turistice - Vacanta in Maramures

Obiective turistice din zona Pensiunii Vaser pe care le puteti vizita:

- Cascada Cailor este cea mai mare din Romania formata natural cu un peisaj superb. (la 33 de km)
Se poate ajunge la ea, fie pe jos sau cu telescaunul din Compexul turistic Borsa.
- Complexul Turistic Borsa unde iarna se poate schia - 2 partii de ski cu telescaun respectiv teleski. (la 33 de km)
- Varful Pietrosu este cel mai inalt varf din Muntii Rodnei 2030 m. Se poate vizita in special vara pe mai multe trasee turistice marcate. (la 22 de km.)
- Pasul Prislop este trecerea dintre judetul Maramures si Suceava. Aici se organizeaza diverse evenimente, printre care renumita "Hora de la Prislop" din luna august. (la aprox. 50 de km)
- Izvorul Albastru a Izei, locul de unde izvoraste Raul Iza, la 7 km de Moisei, avand peisaje unice.
- excursii pe Valea Vaserului cu Mocanita (distanta de la Pensiunea Vaser la gara CFF este de 1km)
- Sapanta (Cimitirul Vesel, Manastirea Peri) - la 80 de km din Viseu - pe traseu se pot vizita bisericile de lemn de pe Valea Izei, Bogdan Voda, Ieud, Rozavlea, Barsana.
-
in Sighet (Muzeul Satului si Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei) - la 65 de km
- Statiunea Ocna Sugatag (fosta mina de sare) cu bazine cu apa sarata - la 56 de km.

- Manastirea Barsana este recunoscuta prin construcutiile stil maramuresan si prin aranjamentele florare din jur.
- Manastirea Ieud are cel mai inalt turn din lemn din Europa.
- Manastirea Botiza,
- vizitarea Vaii Izei cu renumitele case din lemn si portile Maramuresene
- drumetii montane in
Muntii Rodnei.

- Manastirea Moisei, Monumentul Eroilor cazuti in al II-lea Razboi Mondial. (la 7 km din Viseu)

Obiective Turistice Maramures - Tuirism si Vacanta in Maramures  Turis in Maramures  Valea Vaserului din Maramures  Partie de sky in Maramures

Turismul în Valea Vaserului - Maramures

Orarul Mocanitei care pleaca din Viseul de Sus, gara Cff il puteti gasi la link-ul de aici <Mocanita - Maramures>

Valea Vaserului este una dintre cele mai salbatice si mai frumoase vai din România, traseu strabatut pe o distanta de 43 km pe calea ferata forestiera interbelica, pastrata miraculos în perioada de glorie a drumurilor forestiere, ofera un acces inedit spre numeroase puncte de plecare spre trasee turistice montane în Muntii Maramuresului (Valea Scradei, Novat, Cozia, Novicior, Bardau, Botizu, Suligu, Faina, Lostun, Miraj, Macârlau, Valea Babei, Ivascoaia, Catarama, Comanu). Stânci si defilee (în tronsoanele Glimboaca - Novicior si Bardau - Botizu), alterneaza cu portiuni calme, cu luminisuri si izvoare minerale - Valea Pestilor, Valea Coziei, Novicior, Suligu de Sus (intens exploatate în trecut, îmbuteliat si chiar exportat), Mihoaia, Faina, Lostun, Novat, Valea Boului. Suligu, aflat la 860 m altitudine, are ape feruginoase si bicarbonate, indicate în anemie, debilitate, convalescenta, afectiuni ale aparatului respirator si digestiv.

Pe Valea Vaserului exista turism înca de la începutul secolului XX. În mapele de lucru ale Consiliului Comunal din anul 1930 aflam ca primarul Maftei Tomoiaga insista ca localitatea sa fie declarata statiune balneara, pentru ca statiunea Suligu este veche si recunoscuta în strainatate datorita apelor minerale, a izvorului „Mihoaia", a baii moderne Kulineak, aranjata cu odai de baie si electricitate. Obiective Turistice Maramures - Turism Maramures - Vacante MaramuresÎnsa sustinerea primarului a avut doar 3 voturi pentru si 10 împotriva. În perioada când România a fost regat, Valea Vaserului era un domeniu regal, protejat si locuit. Exista la statia de astazi Faina, o moara de cereale (de unde îi vine si numele), iar mai sus de Faina un cimitir foarte bine amenajat. Fotografii ale acestor asezaminte se pot vedea la biserica de la Faina, construita în anul 1919 lânga cimitirul unde au fost îngropati ofiteri si soldati germani morti în primul razboi mondial.
Între anii 1930-1933 pe Valea Vaserului s-a construit o linie ferata cu ecartament îngust, pe care se transporta, cu ajutorul trenului, lemnul exploatat de pe Vale. Dar aceste locuri nu sunt numai niste domenii ale lemnului, caci frumusetea locurilor atrage anual multi turisti ce vor sa cunoasca locuri noi, mai putin atinse de aripa civilizatiei, în sensul conservarii lor în stare autentica, locuri uneori greu accesibile turistului amator, dar pline de farmec. Defileul de 43 km este strabatut cu „mocanita", atractia nr. 1 a zonei, un trenulet forestier dotat cu vagoane de calatori de tip muzeal, cu încalzire cu sobe de lemn, tras de locomotive cu aburi, mijloc de transport pe cale de disparitie în alte regiuni. Vaserul este un univers aparte al turismului românesc, spatiul unde se ajunge cu locomotiva seculara.  

Orasul Viseu de Sus face parte dintr-o zona turistica cu valoare consacrata la nivel national, care se remarca printr-un mediu natural variat deosebit de atractiv si o zestre cultural arhaica cu vechime milenara. Aceste atribute au facut ca zona sa fie permanent în atentia turistilor atât români, cât si straini. Alaturi de frumusetile naturale, în Depresiunea Maramuresului uimitoare sunt mai ales bogatia si originalitatea fenomenului de cultura materiala si spirituala ale caror marturii sunt reprezentate de numeroase obiective cu valente turistice.

Principalele obiective culturale ale orasului Viseu de Sus care pot fi vizitate:
Biserica Ortodoxa, construita între anii 1933 - 1937, ctitor preot Sebastian Sârcu;
Biserica „Sfânta Ana" Romano - Catolica,
construita între anii 1912 - 1918, ctitor preot Schiller Carol;
Biserica Greco-Catolica este construita din lemn, cu hramul „Maica Îndurerata"; 
Biserica Ortodoxa de pe Radeasa si Biserica Ortodoxa de pe Valea Râului - se deosebesc prin arhitectura si stilul lor maramuresean;  
Mânastirea de pe Valea Scradei; 

Primaria - fostul conac al marelui proprietar Pop Simon, construita între anii 1870-1890, în stil baroc;
Salonul artelor
- în cladirea bibliotecii orasenesti, cu lucrari ale artistilor plastici din Viseu de Sus;
Muzeul de Istorie si centrul de arte si mestesuguri
- recent reabilitat.

 

  by Klain.ro